Megpróbálom leferdíteni az angol nyelvű emiljét. Már előre tudom, hogy kénytelen leszek ténylegesen 'ferdíteni', mert nyelvi leleményei csak angolban ütnek igazán. Szóval valami ilyesmit írt.

Kézzel fogható erő! írta Reinhard Bonnke 2010. május 13-án - Felszabadított Pünkösdi Erő Első rész (a két részből)

1 Korintus 12.7: A Szellem megnyilvánulását az egyének azért kapják, hogy a közösség egésze profitáljon belőle. (Az angol verziót fordítottam.) Ez az erő nem egyszerűen hitünk az erőben. Nem arról szól, hogy elmegyünk egy rutinszolgálatra és hisszük, hogy Isten ereje láthatatlanul működik. Hiszen Isten erejét látnunk kellene, és kézzel foghatóvá kellene válnia. Isten erejének tulajdonítható lelki és szellemi hatásokat kéne tapasztalni. Az emberi életekben valami valóságos változás kéne. A Szent Szellem nem elmélet vagy olyan állítás, ami egy távoli, általunk ismeretlen világban érvényes, és nem is lágy fuvallatként működő befoyás. Isten ereje kézzel fogható, megnyilvánuló erő.

Kétféle erő van. Az egyik, amiről a legtöbb keresztény beszél, a dynamis. Ez a szó könnyen beazonosítható, sokat használjuk az angolban: (magyarul is) dinamó, dinamit, dinamika. Igazság szerint ezek a szavak becsomagolt erőre utalnak. A dinamit egy szürke színű anyag, akár aktatáskában is szállítható. De csak óvatosan! Igazi bombasztikus csomagról van szó! Tárolt, láthatatlan. rejtett erő van benne. Pál egy másik szót is használ: energema. Ez energiát jelent. Ha a dinamit erejét szabadon engedjük, energia lesz belőle. Az energia a felszabadított erő. Az 1 Korintus 12:6-ban ugyanazt a szót a KJV - King James Version - munkáknak/működéseknek fordítja, ami a működő erőre utal. Az 1 Korintus 12:10-ben a "csodák munkája" mindkét szó kombinációjából áll össze: az erő, amely energiaként működik.

Nézzünk tehát szembe a tényekkel. A kereszténység vagy természetfölötti, vagy egy nagy semmi, azaz túró. Volt és még mindig van egy természetfölötti Jézusunk természetfölötti küldetéssel. Létrehozta a természetfölötti egyházat, természetfölötti evangéliummal és természetfölötti Bibliával. Ha a csodálatosat kivonjuk, elvesszük, a kereszténység életét vesszük el. Az egyház etikus közösséggé, társadalmi szervezetté válik, ahelyett, hogy az lenne, amire Isten szánta: Isten erejét közvetítő energiaellátó hálózat az erőtlen világ számára. "

Eddig az idézet. Állandóan csak ismétlem magam. Magyarországi keresztények: hol vannak a csodák és az erők? Hol? Csak a vallásoskodás, emberi szabályrendszerek dúlnak szerteszét. Szégyelljük magunkat, protestánsok, pünkösdisták, babtisták és többiek.

Legutóbb egy katolikus barátommal beszélgettem arról, hogy családilag, kínjukban felfedezték a nejével a Bibliában, hogy Jézus gyógyít. Elkezdtek imádkozni a gyerekeikért. És - jé - az orvosilag gyógyíthatatlan csontdeformáció visszaroppant a helyére. Meg ilyenek. Ezek szerint a felekezeti nyüglődések egyáltalán nem érdeklik a Szent Szellemet...

Kérem Istenünket, hogy végre tovább tudjunk lépni erre az oly természetes természetfölötti szintre. És majd lefordítom, hogy ugyanilyesmiről mit írt Daniel Kolenda, az újseprő, Bonnke Elizeusa.

 

 

Szerző: Bálám Szamara  2010.05.15. 11:41 3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balamszamara.blog.hu/api/trackback/id/tr1002004827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eperíz (törölt) 2010.05.21. 11:07:06

Nagyon hiányoznak a valódi csodák:)Pedig vannak, csak mintha a kereszténység kibeszélné és kiteologozálná magát belőle. Megmagyarázgatják, hogy most miért nincsenek. Pedig igazából talán a Jézussal való tényleges, folyamatos kapcsolat hiányzik, a valóságos kilépés az Ő természetfeletti világába.

Bálám Szamara 2010.05.22. 07:22:15

@eperíz:
Na most akkor hiányoznak, vagy vannak? ;)
Szerintem a kereszténységnek a posztszocialista gondolkozásmódot félretéve anti-materialistának kéne lenni, gondolkodásmódban, hitben, reményben... hatalomban. Ebben kéne példát mutatni itt kis országunkban, térségünkben.

eperíz (törölt) 2010.06.02. 10:59:05

Kevés van, így értettem, arányaiban. Hiányzik az, hogy sok legyen:)
süti beállítások módosítása