Az időjárás befolyásolása a kezdetek óta foglalkoztatja az emberiséget. Isten persze tud hatni az elemekre, esőre, szélre és nyilván a hőmérsékletre is. Fogalmam sincs, hogy van-e globális fölmelegedés, vagy nincs, de tényleg úgy tűnik, mintha más lenne az időjárás, mint gyerekkoromban. Mondjuk emlékszem kemény telekre, amikor méteres havat kellett lapátolni. Állítólag negyven fokok is voltak a celziuszban, de ezt nem tudom fölidézni. Azt tudom, hogy nem féltünk az ózonoktól meg a faktoroktól és ilyesmitől.

Egyfelől elhiszem, hogy a tudósok komoly munkát végezve megállapították ezeket a fél fokokat, ami átlag, meg miafene, de másfelől olvasok szkeptikus véleményeket is, miszerint nem is a gázok, nem is az emberiség...

Aztán meg a Prédikátor könyve visszhangzik a fülemben, miszerint ha van is olyan dolog, amiről azt mondják, hogy új, az is megvolt már régen, jóval előttünk. Minden hiábavalóság... Az is igaz, hogy az új Föld előtt valamiféle tűz fog pusztítani a jelenlegi Földön, a Biblia szerint. Akár az idők végének előjele is lehet a tikkasztó nyár. De szerintem sok titok azért van elrejtve előlünk, mert nem bírnánk a tudással, ismerettel mit kezdeni.

Én felhőtlenül tudok örülni ezért a tavasznak. A jó levegőt, napsütést félelem nélkül élvezem. Istenem arra tanít, már évek óta (igen türelmes tanítómester), hogy hiába igyekszem és kapálózom, ő rendezi el a dolgokat. Nekem mást se kéne tennem, mint bíznom benne. Ehelyett jobbra-balra erőlködöm, próbálom intézni és csinálni a tennivalókat.

Pedig övé az ítélet, övé a bosszú, övé a hatalom, az erő, a tudás. Igazából csak annyit kell tennem, amennyit Istenem az adott napra előkészít. Nem pedig azon izgulni, hogy mi van a többi témával, amihez hozzá se tudtam kezdeni. Nem vagyok a passzivitás híve. Sőt. De akkor sincs képességem megoldani, ha még nem jött el az ideje bizonyos dolgoknak. 

El kéne már hinni, hogy az égi támogatás velem van. És a mindentudó jobban tudja, hogy mikor, mit. Az ő határideje nem olyan, mint a földi. A határidők nála mást jelentenek.

Nem nekem kell kézben tartani a dolgokat, és kontrollálni a világmindenséget. Erre a funkcióra sokkal alkalmasabb személy adódott. Csak el kell hinni. Csak bízni kell.

Mikor fogom már végre megérteni?!

 

 

Szerző: Bálám Szamara  2010.03.18. 09:33 1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://balamszamara.blog.hu/api/trackback/id/tr941848998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.03.18. 21:12:19

Derűs írás-derűs időben...köszönöm! Mindannyian tanuljuk (-jó esetben!) a végére leírt Igazságot:"Nem nekem kell kézben tartani a dolgokat, és kontrollálni a világmindenséget. Erre a funkcióra sokkal alkalmasabb személy adódott. Csak el kell hinni. Csak bízni kell."
süti beállítások módosítása