Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Most fejezetenként bemásolom, ha sikerül.

Isten, pénz, szex

 

  1. Nem

Nem vagyunk egyedül. Mindig azt hisszük, hogy ez csak velünk történhetett meg, ilyen nincs is több a világon, ezért senki se érti érzelmeinket és helyzetünk. Magányosan küszködünk gondolatainkkal, és már azért nem is mondjuk el senkinek, mert úgysem értheti.

 

Nem igaz. Általában minden megtörtént már a történelemben, előttünk ugyanígy, általunk ismeretlen emberekkel, vagy éppen ugyanakkor és ugyanott, ahol velünk, de annyira el voltunk és vagyunk foglalva magunkkal, hogy nem vesszük észre.

 

Az is lehet, hogy tudjuk, hogy társunkkal, ismerősünkkel megtörtént, velünk együtt átélte ugyanazokat az eseményeket, de nem beszélünk róla. Egyrészt azért, mert attól félünk, hogy ő nem úgy érezte, értelmezte, vagy nem olyan súlyú az ő számára a dolog, nincsenek akkora lelki sebei, (egyben reménykedünk, hogy talán nem okozott akkora megrázkódtatást, mint számunkra), másrészt azért, mert a saját fájdalmunkat nem akarjuk újra átélni. Harmadrészt, mert még nem jött el az ideje, még nem bírunk róla beszélni. Mindezek együtt. Jól eldugjuk a kellemetlenséget, holott előbb vagy utóbb a fejünkre nő, vagyis túlburjánzik a rejtekhelyén, és valamilyen formában kibuggyan.

 

Belőlem most így. Hogy megírom. Ez a módszer már annyi emberen segített, és általában azokon is, akik a leírtak olvasása közben jönnek rá, hogy jé, vele is, és nahát, én is, ugyanígy.

 

Az egyház – gyülekezet illetve hit - Isten fogalompárok egymáshoz való viszonyáról lesz szó.

 

 

  1. Hiszek egy Istenben

 Ez a katolikus krédóból van, és vállalom, annak ellenére, hogy nem tartozom a mai értelemben vett katolikus egyházhoz. Csak a mihez tartás végett. Istenhitem velem született, és minden ellenkező irányú hatás ellenére, no nem töretlenül azért, de megmaradt, és most már jó ideje szilárdan fennáll.

 

Bibliai értelemben nem mondtam sokat, hiszen az ördögi lények is hiszik, hogy Isten egy, és ráadásul rettegnek[1]. De amit közölni szeretnék, az az, hogy Istennel való viszonyom nem emberektől származik. Nem azért tudom, hogy Isten él, és szeret, mert valaki azt mondta, vagy valakinek a hite megtetszett, vagy az élete példaként előttem állt. Katolikus neveltetésben részesültem katolikus családi háttérben, és éppenhogy nem tetszett az a fajta élet és hit, amit magam körül láttam. Elsőként ezen tapasztalatok választhattak volna el Istentől, és bizonyos értelemben el is választottak.

 

De rájöttem azóta valamire. Biztos, hogy nem egyedülálló felfedezés, és nem is újdonság a világtörténelemben. De számomra egy bizonyos időpillanatban forradalmi felismerést jelentett, és meg vagyok győződve arról, hogy vannak, akiknek még a jövőben jön el a katartikus élmény. Vagyis:

 

Nem szabad, hogy a magukat Isten embereinek és Isten hívőinek valló személyek elválasszanak Istentől!!!!

 

Be akarom bizonyítani sorstársaimnak, hogy Isten igen is az a jó, nagyszerű, tökéletes és elegáns Isten, aki felette áll a pitiáner gondolkodásmódnak és gagyi tettetett hitecskéknek!

 

Úgy veszem, hogy beszélgetek Veled, aki szintén el vagy keseredve, mert csak ez utóbbit látod magad körül, akármerre is keresed a választ, akármelyik egyházba vagy gyülekezetbe vezet is a sorsod.

 

Illés próféta siránkozott egyszer, hogy egyedül maradt, mert a gonosz királyné az összes hittársát kiirtotta, és még őt is halálra keresik. Erre az Úr, Illés Istene, fogta magát, és megjelent neki. Volt ott szél, földrengés, tűz, meg minden, ami ezzel jár. Persze, nem mondta Illésnek, hogy na ne nyavalyogj, nem is igaz, amit mondasz. Hanem adott neki rögtön küldetést. [2] Pedig túlzás volt, hogy egyedül maradt. Volt még ott másik száz próféta elbújva a sorok között.[3] Aki nem hiszi, járjon utána. A lényeg mindenesetre, hogy akinek van dolga, az abbahagyja a panaszkodást, és miközben teljesíti a feladatát, megoldódnak a problémák. Hirtelen kiderül, hogy Isten rákoncentrál a problémáinkra, ha mi meg rákoncentrálunk a feladatra.

 

Most már csak egy nehézség adódik: mikor jön már el az Úr hozzánk széllel, földrengéssel meg tűzzel egy szikla tetejére, hogy közölje velünk a „dolgunkat”?

 



[1] Jak.2.19

[2] I.Kir.19.9-től

[3] I.Kir.18.4

 

Szerző: Bálám Szamara  2009.06.09. 09:57 2 komment

Címkék: szex isten pénz

A bejegyzés trackback címe:

https://balamszamara.blog.hu/api/trackback/id/tr101173228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sechina 2010.02.16. 15:06:28

hát szervusz testvérem!
nagyon érdekes, amiket írsz és sűrű tapasztalati élet állhat mögötted, és nem gyülekezetmentes.
van egy fajta nagyítód a dolgok állását illetően és nem biztos, hogy rosszul látod. sőt.
csak az a kérdés vajon mit mond Ő, mert látom, hogy számodra nagyon helyesen Ő az egyetlen mérvadó hang. ámen.
két dolog jutott eszembe: ő az ő Urának áll vagy esik és a mi közöd hozzá te kövess engem. Meg van egy olyan is, hogy ki olyan vak és süket, mint az én szolgám. na jó még egy: nem nyitotta meg az Ő száját az Ő nyírói előtt.
azzal, hogy látod a láthatót még nem vagy beljebb, még csak a másik királyságnak dolgozol. a munka ott kezdődik, hogy látod a láthatatlant és annak a szemével nézed az eseményeket, aki szereti őket. hidd el, akikről beszélsz sem kaptad szeretetet, és azt adták tovább, amit kaptak. ha vársz az új nemzedék felállására, ne kezd úgy mint a régiek. kezdj el szeretni úgy, ahogy kaptad. mert neked van. Tőle. azokat is, akik előtted jártak, járnak és nem jól teszik, vagy nem engedik, hogy az Úr tegye rajtuk keresztül a dolgokat. bizony a te szinteden ez a feladat. sokat bízott rád az Úr. légy te az első. nem azt fogja számon kérni az Atya rajtad, amit másokra bízott, hanem, amit rád.
valódi testvéri szeretettel, valódi áldást kívánva az életedre és azt, hogy bővölködj a testvérek iránti szeretetben és örömben, amit Ő meg tud adni neked. bizony mi vagyunk a testvéreid. pl. én, aki keresztény családba születtem és 22 éve vagyok újjászületett, gyülekezetbe járó keresztény, szabad akaratból.
a kairosz az Ő ideje. ha Ő azt mondja örüljek minden időben, akkor az kairosz idő és lehet, hogy az események a kronoszban nem örömteliek, de Ő mondta.
Ő tényleg szeret téged ez nyilvánvaló és létezik az a 7000. Még több is...

Bálám Szamara 2010.02.17. 17:07:28

@sechina: Köszönöm,hogy olvasol. Köszönöm a jókívánságaidat.
süti beállítások módosítása