Ma azon tanakodtam, hogy még a szamárnak is volt mondanivalója, ha éppen felsőbb erő hatására lett érthető a nyilatkozata az amúgy hót koki Bálám számára. Ez a Bálám ugyanis nem volt valami szimpatikus fickó, hogy a szegény szamarat annyit ütötte. Nem mintha az ő korában lettek volna lelkes állatvédők - lásd mai híreket az állatvédelmi rendszer szigorításáról - imádom az állatokat, de bárcsak valaki egy embervédelmi törvényt is elkezdene propagálni ilyen elánnal. Jellemző, hogy az Ügy című televíziós műsorban a legtöbb szavazatot a többmillás támogatásra valami német juhászos renegát alapítvány kapta. Mondom, imádom a kutyákat, nem sajnálom a német juhászoktól sem a pénzt. Hangsúly máshol. Bár annak is jó oka van, hogy a mai tévénéző az állatokra szavaz. Annyira kiábrándult a kétlábúakból.

Szóval, a Bálámnak már rég érteni kellett volna, hogy a szamár nem azért tagadja meg az előrehaladást, hogy speciel őt bosszantsa. De ez a Bálám, próféta létére, nem ismerte a saját szamarát. Ami ugyebár nem hobbiállat volt, hanem teszem azt, egy mai Toyota Corollának megfelelő, viszont élő járgány. Ami meglehetősen sok együtt-töltött időt jelenthetett. Mondta a szamár már korábban is, hogy gazdi, nem lehet tovább menni, mert meghalunk, a saját jelnyelvén. Biztos vagyok benne, hogy az állatok beszélnek, csak mi nem értjük. Azaz, ha figyelünk, akkor értjük. Nekem már egy-kétszer sikerült. De Bálám csak akkor fogta az adást, amikor emberi nyelven megszólalt. A szamár. 

Na ja, abban reménykedek, hogy hátha a Mindenható Istenem nekem is ad annyi értelmes szót az ujjaim végére, hogy egyesek fölfogják, azt akarom mondani, ha arra mész tovább, meghalsz. De nem is énrólam lenne itt szó, hanem sok modern prófétáról, evangélistáról és egyéb elkötelezett hívőről, keresztény közösségről, akik sokkal hatékonyabbak lehetnének, ha már levetnék végre az amerikaiból ferdített, Károli archaizmusokkal fűszerezett pünkösdista zsargont. 

Ha valakinek nincs meg a Bálámos szamaras sztori, mondjuk itt is megtalálja: biblia.jezusert.com, utalás: 4.Móz.22.

Konklúzió: ha a hallgató számára érthető nyelven nem kommunikálunk, hiába van igazunk. Blogomban keresni fogom az alternatív kifejezéseket az igazság szavaira, amiknek még van tartalmuk. Nem koptak el. Nincsenek elhasználva és hiteltelenítve. Keresem a kommunikációs csatornát.

Ezt én írtam. A Bálám Szamara.

 

Szerző: Bálám Szamara  2009.02.17. 18:22 Szólj hozzá!

Címkék: kommunikáció isten jézus kereszténység bálám

A bejegyzés trackback címe:

https://balamszamara.blog.hu/api/trackback/id/tr58949036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása